Nieuwsbrief

U kunt zich hier opgeven voor onze nieuwsbrief. U ontvangt maximaal eenmaal per maand een mailing.

Articles

Vesper op de avond voor Pasen

Zaterdag 04 april om 19. 30 uur
Op de avond voor Pasen een moment van bezinning en inkeer.
Pasen is het feest van licht en leven, oude woorden van schepping, uittocht en verrijzenis klinken in taal en toon. Zijn die woorden nog van belang voor nu? 
De vesper biedt de gelegenheid om in rust die oude woorden te beluisteren. De verhalen mogen voor zichzelf spreken, in stilte, in gebed, zingend en biddend de nacht in op doortocht naar bevrijding, naar nieuw leven.

m.m.v. het Laatkoor o.l.v. Jelle Jan Klinkert
piano: Pieter Reynja
viool: Gregor Overtoom
voorganger: Gonny Loman (kath. theoloog) 

12 april: Taizé

Voorganger: Annerien Groenendijk, predikant PKN, geestelijk verzorger MCA
De Taizé-gemeenschap in Cluny werd in 1944 door broeder Roger gesticht als een oecumenische gemeenschap. Kenmerkend zijn de liederen in de gebedsvieringen: kort en herhaald gezongen, als een gebed, een verlangen naar God. Vooral in de zomer en rond Pasen komen duizenden jongeren uit heel Europa naar Taizé voor ontmoeting en bezinning.

Let op: Deze dienst wordt gehouden op de 2e zondag van de maand en in de Evangelisch-Lutherse Kerk, Oudegracht 187

 

Collectie vanaf maart 2015

De Alkmaarse Stichting Basic Education Care (EDUCARE) richt sinds 1993 scholen op in geselecteerde achtergestelde gebieden in een aantal locaties in Afrika.De collecte wordt besteed aan het aanschaffen van een deel van de bouwmaterialen van de bouw van tweede etage van EDUCARE’s 25e schoolproject

Read more ...