hit
counter

deur2

Elke eerste zondag
van de maand 
-
Lutherse kerk
Oudegracht 187
Alkmaar

Inschrijven nieuwsbrief

U kunt zich hier inschrijven op onze nieuwsbrief.

Het Laatkoor

laatkoor

Het Laatkoor ondersteunt de zang in de Laatdiensten, vaak met meerstemmige zettingen. Het koor repeteert elke donderdagavond van 19:30 uur tot 21:15 uur in de Evangelisch-Lutherse Kerk, Oudegracht 187, Alkmaar. (ingang Baangracht).
Wilt u meezingen? Kom eens op een repetitie. Voor informatie: Arianne Hartenberg, tel.: 072 - 512 43 63. e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

jellejanklinkertDirigent van het Laatkoor is Jelle Jan Klinkert (1947). Hij speelt piano sinds zijn zesde, en heeft later ook klarinet en gitaar leren spelen. Tijdens zijn werkzame leven als bestuurder van zorgorganisaties en ziekenhuizen dirigeerde hij – in zijn vrije tijd - al het Liturgiekoor uit Castricum.  Na zijn pensionering in 2007 volgde hij de Meerjarige Dirigenten Opleiding te Utrecht en werd dirigent van zowel het koor van de Kritische Gemeente IJmond als (sinds 2014) van het Laatkoor.  Door zijn koorwerk is hij een uitstekend kenner van het koorrepertoire dat gedurende de laatste veertig jaar in de kringen van o.a. Dominicus, KGIJ en Nieuw Liedfonds is ontstaan.

Volgende viering

De droom van Salomo

In de Laatdienst van 3 december krijgen we een verrassend kijkje in een droom van de kersverse jonge koning Salomo. Een droom met een onthullend gesprekje met de Eeuwige. En waar die droom over gaat is vandaag nog even actueel en kernachtig voor geloven anno 2017. We willen dat gaan vormgeven met zang, beweging, stilte, geluid en beelden. Wees welkom bij deze droomsessie in de maand waarin vele mensen vele dingen wensen. Worden ze vervuld? Droom mee met Salomo!