deur2

Elke eerste zondag
van de maand 
-
Oudegracht 187
Alkmaar
(Lutherse kerk)


Aanmelden

U kunt zich met dit formulier aanmelden voor de eerstkomende Laatdienst.


Nieuwsbrief

U kunt zich hier inschrijven op onze nieuwsbrief.

Oude nieuwsbrieven vindt u hier.


De Collecte

Tijdens de Laatdiensten is er een collecte in twee rondgangen. Een rondgang is voor de dekking van de kosten, de andere inzameling is voor een wiselend project. Op deze pagina vindt u informatie over de lopende projecten. 

Project Asmik Armenië

Onze stichting was zeer verheugd met de mededeling dat de Laatdiensten ons 2 jaar wil ondersteunen door middel van de collectes voor de stichting Asmik.

twee blije weesjesDe  stichting Asmik Armenië is 10 jaar geleden opgericht.

Stichting Asmik wil een bijdrage leveren aan het optimaal (samen)leven van mensen met een beperking in Armenië.
De stichting ondersteunt projecten die groei en samenwerking stimuleren en realiseren. Deze projecten zijn bedoeld om individuen en organisaties optimaal van hun kracht gebruik te laten maken en hun maatschappelijke betrokkenheid te vergroten.
Centraal staan mensen met een verstandelijke, lichamelijke of visuele beperking.

Wij gaan een keer per jaar een week naar Armenië, controleren alles wat wij als opdracht gegeven hebben en kijken meteen weer naar nieuwe projecten.

Zo zijn we nu bezig met de inrichting van een kinderdagverblijf en gaan we ons verdiepen in een snoezelruimte in een tehuis voor kinderen met een verstandelijke beperking waar we al 10 jaar komen en het nodige gerealiseerd hebben.
Ook gaan we ieder jaar een paar dagen mee met een arts die ons meeneemt naar gezinnen die een gehandicapt kind hebben.
Wij kunnen daar nieuwe bedden laten maken door de plaatselijke timmerman, zodat een kind een fatsoenlijk bed heeft om in te slapen. Een ander voorbeeld is de aanschaf van speciale buggy’s voor de kinderen.
We hebben een meisje geholpen met orthopedische schoenen en een operatie aan haar benen.
Een jongen, die fysiotherapie heeft gehad, wordt nu door zijn vader ondersteund die bepaalde oefeningen heeft aangeleerd door steun van onze stichting.

Wij hebben ook een eigen website : www.Asmik-Armenie.com

Een hartelijke groet en veel dank
namens de stichting Asmik
Jacolien Purmer-Brinkman

download de nieuwsbrief

Voedselbank

voedselbankHoewel de economie aantrekt verzorgt de voedselbank wekelijks voor gemiddeld 180 huishoudens, ongeveer 500 mensen, een levensmiddelenpakket. Via hulpverleningsinstanties worden zij aangemeld, ze mogen niet meer te besteden hebben dan het absolute minimum.
Etenswaren worden aangeleverd door supermarkten en retailers. Er is echter ook materiaal nodig om de verdeling van deze voedingsmiddelen mogelijk te maken: diepvriezers, koelkasten en stellingkasten om een en ander tijdelijk op te slaan en goed te houden, tafels en kratten om de spullen te verpakken etc. etc.
Een bijdrage aan deze collecte betekent een bijdrage aan hulp voor mensen in onze directe omgeving.
Voor meer informatie:
www.voedselbankalkmaar.nl.